Αλωπεκής 22, 10675 - Αθήνα | +30 210 7293740 | info@grigorakispedodontist.gr   

H Φιλοσοφία μας

Κάθε παιδί αποτελεί ιδιαίτερη περίπτωση, οι εξατομικευμένες ανάγκες του αναγνωρίζονται έγκαιρα και εντάσσεται στο κατάλληλο θεραπευτικό και προληπτικό πρόγραμμα.

Η καλή στοματική υγεία των παιδιών αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την γενική τους υγεία. Η σωστή φροντίδα των δοντιών αλλά και η καλή σχέση με τον παιδοδοντίατρο είναι οι βάσεις για την στοματική υγεία των παιδιών

Στόχος μας είναι όχι μόνο να θεραπέυσουμε αλλά και να προλαβαίνουμε. Είναι πολύ καλύτερη η πρόληψη των νόσων του στόματος από ότι η θεραπεία των βλαβών που προκαλούν. Καμία οδοντιατρική αποκατάσταση δεν διαρκεί για πάντα. Αιώνια αποτελέσματα έχει μόνο η πρόληψη γιατί μας δίνει γερά δόντια και καλή στοματική υγεία.

Κάθε παιδί αποτελεί ιδιαίτερη περίπτωση, οι εξατομικευμένες ανάγκες του αναγνωρίζονται έγκαιρα και εντάσσεται στο κατάλληλο θεραπευτικό και προληπτικό πρόγραμμα.

Image

Ο παιδοδοντίατρος είναι υπεύθυνος για την στοματική υγεία του παιδιού όπως και ο παιδίατρος για την συνολική υγεία του παιδιού.

Παιδοδοντιατρος είναι ο οδοντίατρος που έχει εκπαιδευτεί σε αναγνωρισμένα πανεπιστημιακά προγράμματα ειδίκευσης στην παιδοδοντριατική.

Η εκπαίδευση αυτή εξασφαλίζει μοναδική γνώση και εμπειρία στην οδοντιατρική αντιμετώπιση των μικρών ασθενών.

Η αντιμετώπιση αυτή αφορά εκτός από την προληπτική θεραπεία του στόματος την συνολική φροντίδα του στοματατογναθικού συστήματος του παιδιού.

logo_site.png

Μέλος στις επιστημονικές εταιρείες

  • American Academy of Pediatric Dentistry
  • Academy of Dentistry for the Handicapped
  • Academy of Hospital Dentistry
  • Ελληνική Παιδοδοντική Εταιρεία

Γεννήθηκε το 1964 στην Αθήνα όπου και ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές. Το 1981, ύστερα από εισαγωγικές εξετάσεις, γράφτηκε στην Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 1986 αποφοίτησε με βαθμό "Λίαν Καλώς". Στην συνέχεια συνέχισε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Τον Μάϊο του 1988 γράφτηκε στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τμήματος Κοινωνικής Οδοντιατρική του Πανεπιστημίου του Toronto στο Καναδά (University of Toronto, Faculty of Dentistry).

Τον Ιούνιο του 1990 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα (Diploma Public Health). Το κύριο αντικείμενο του μεταπτυχιακού προγράμματος ήταν η οδοντιατρική αντιμετώπιση ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Στα πλαίσια του μεταπτυχιακού προγράμματος παρέμεινε στην ειδική Κλινική του Νοσοκομείου για άτομα με ειδικές ανάγκες του Mt Sinai Hospital, καθώς και στο Οδοντιατρικό Τμήμα του Sick Children Hospital.

Τον Ιούνιο του 1990, ύστερα από ολοκλήρωση των μεταπτυχιακών σπουδών μου στον Καναδά, γράφτηκε στο Πρόγραμμα της Παιδιατρικής Οδοντιατρικής του Πανεπιστημίου Tufts στη Βοστώνη των ΗΠΑ.

Τον Οκτώβριο του 1992 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα (Certificate in Pediatric Dentistry).

Ύστερα από την ολοκλήρωση των σπουδών στις ΗΠΑ επέστρεψε στην Ελλάδα και τον Ιανουάριο του 1993 κατατάχτηκε στο Πολεμικό Ναυτικό, όπου υπηρέτησε έως τον Νοέμβριο του 1994, οπότε ολοκλήρωσε τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις.

Κατά την διάρκεια της θητείας του, ήταν υπεύθυνος του Οδοντιατρείου του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Πόρου.

Από τον Δεκέμβριο του 1994 διατηρεί ιδιωτικό οδοντιατρείο στην Αθήνα, όπου εξασκεί το οδοντιατρικό επάγγελμα αποκλειστικά σε παιδιά, εφήβους και άτομα με ειδικές ανάγκες.

Παράλληλα από τον Φεβρουάριο του 1994 έως σήμερα είναι επιστημονικός συνεργάτης στο Τμήμα της Παιδιατρικής Οδοντιατρικής της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 2000 ολοκλήρωσε το Master στην προληπτική οδοντιατρική στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από τον Σεπτέμβριο του 1995 είναι υπεύθυνος στο Οδοντιατρείο στο Κέντρο Αποκατάστασης Σπαστικών Παιδιών (Κ.Α.Σ.Π.). Επίσης, από τον Ιανουάριο του 2000 είναι συνεργάτης στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών στο Μαρούσι, όπου παρέχει οδοντιατρική θεραπεία με γενική Αναισθησία σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Το οδοντιατρείο λειτουργεί
καθημέρινα κατόπιν ραντεβού

Αλωπεκής 22, 10675 - Αθήνα 
+30 210 7293740

@SOCIAL MEDIA

Copyright © 2018 grigorisgrigorakis.gr All rights reserved

Σχεδιασμός & φιλοξενέια MEDICAL PROMOTION