Αλωπεκής 22, 10675 - Αθήνα | +30 210 7293740 | info@grigorakispedodontist.gr   

Οδηγίες διατροφής

Image

Οι κακίες διατροφικές συνήθειες ευθύνονται για ένα μεγάλο μέρος των οδοντικών προβλημάτων. Πέρα από την υιοθέτηση ενός ισορροπημένου μοντέλου διατροφής πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην κατανάλωση ζάχαρης.

Οι βασικές διατροφικές συνήθειες διαμορφώνονται από τους γονείς στα πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού, είναι πολύ σημαντικό από μικρή ηλικία το παιδί να ακολουθεί υγιείς διατροφικές συνήθειες αποφεύγοντας σε μεγάλο βαθμό τροφές που περιέχουν ζάχαρη.

Ποιο ειδικά οι παρακάτω συμβουλές βοηθούν σημαντικά στον περιορισμό δημιουργίας τερηδόνα.

  1. Δεν προσθέτουμε ζάχαρη στο γάλα
  2. Αποφεύγουμε το παιδί να τρώει τροφές που περιέχουν ζάχαρη ανάμεσα στα γεύματα ( καραμέλες, μπισκότα, ζαχαρούχους χυμούς, σοκολάτες). Αντίθετα προτιμάμε τροφές όπως λαχανικά, φρούτα και φυσικούς χυμούς χωρίς ζάχαρη. Επίσης πολύ καλή επιλογή είναι το κίτρινο τυρί που βοηθάει στην καταπολέμηση της τερηδόνας
  3. Το παιδί ξεδιψάει μόνο με νερό και όχι με αναψυκτικά ή ζαχαρούχους χυμούς
  4. Τρώμε κανονικά γεύματα ώστε να περιορίζεται η ανάγκη για τσιμπολογήματα στα μεσοδιαστήματα των γευμάτων
  5. Προσοχή στην κριμένη ζάχαρη. Διαβάζουμε με προσοχή τις συσκευασίες των τροφίμων. Σε αρκετές τροφές υπάρχει κριμένη ζάχαρη ( παιδικά γιαούρτια και δημητριακά)
  6. Τέλος δεν προτείνουμε τον ολοκληρωτικό περιορισμό των τροφών με ζάχαρη. Η ποσότητα της ζάχαρης δεν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της τερηδόνας όσο η συχνότητα και η διάρκεια παραμονής στο στόμα. Συστήνουμε όταν τρώμε γλυκά να τρώμε μια φορά την μέρα και αν είναι δυνατόν με το κύριο γεύμα

Πυραμίδα μεσογειακής διατροφής

diatrofi

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Το οδοντιατρείο λειτουργεί
καθημέρινα κατόπιν ραντεβού

Αλωπεκής 22, 10675 - Αθήνα 
+30 210 7293740

@SOCIAL MEDIA

Copyright © 2018 grigorisgrigorakis.gr All rights reserved

Σχεδιασμός & φιλοξενέια MEDICAL PROMOTION